maandag 28 april 2008

Surftocht

Klaar voor de start? Koffie of thee in de buurt? Dan starten maar! Ik heb weer een hoop leuke linken. Misschien zijn erbij die bekend zijn en andere weer nieuw voor je. Zelfs oudjes zijn af en toe wel weer eens handig om tegen te komen. Echt klaar? Nou even nog… ik wacht wel even… Poes te eten gegeven? Hond genoeg geaaid? Kinderen naar school? Nou daar gaan we! Je mag ook heel snel kijken en weer terugkomen hoor ;-)
 1. Handwerkwereld
  Regelmatig kijk ik eventjes hier wat er voor interessant nieuws is voor zowel handwerkonderwerpen als evenementen. Veel te lezen over Shibori, Ikat, lacékant, Sumba, Amish enz.
 2. Assisi
  Dit is echt een website die je als borduurster gewoon moet bekijken. Het Assisiborduren wordt hier heel goed uitgelegd: geschiedenis, techniek, stijlen, onderwerpen enz. Het leuke is dat er 13 pagina’s vol met freebies zijn die echt dubbel en dwars de moeite waard zijn!
 3. Koninklijke Bibliotheek
  Momenteel zijn er oude tijdschriften te bekijken. Vooral is een oude Libelle uit 1934 wel interessant om digitaal door te bladeren. Vooral de goede tips op pagina 25 voor het maken van een directoire voor dames. Vergeet vooral niet voor het wassen het elastiek eruit te halen anders slijt dat te veel! Na het wassen ook zeker niet vergeten om het er weer in te rijgen! Pagina 23 geeft een recept voor een oranje-marmelade. Toepasselijk gezien deze tijd van het jaar.
 4. Craft Creations
  Veel knutsel- en frutselideetjes, maar ook borduurseltjes in 45 gratis digitale tijdschriften.
 5. Metro Giraffa
  Bij CrocettEstella staat een leuk gratis patroon van een meetlat met een giraf met een hele lange nek om te borduren. Ook nog diverse andere patroontjes.
 6. T-shirt ‘vouwmachine’
  Ook altijd al willen weten hoe je alle t-shirts in dezelfde lengte en breedte kan vouwen zoals ze in de winkels liggen? Dan zie je hier op het filmpje hoe je gratis een ‘vouwapparaat’ kunt maken.
 7. DMC shoppinglist
  Het blijft toch handig en als je het nodig hebt, weet je niet meer waar de lijst is gebleven. Daarom hier de link om nog eens terug te komen ;-)
 8. Ghigori een Italiaanse site
  Vier pagina’s vol met kleine kinder borduurpatroontjes
 9. Martha Stuwart
  Een soort Libelle maar dan grootser opgezet. Je vindt er echt van alles! Van opruimen tot leuke handwerkjes. Er is bijvoorbeeld een leuk filmpje te zien hoe je sokpoppen kunt maken. Echt de moeite waard om overal op diverse knoppen te klikken! Hier ben je wel even zoet met kijken!
 10. Van haken tot een sokkenbreiles
  Deze Duitse website geeft een goed overzicht hoe je sokken moet breien. Verder nog haak-, brei- en borduurpatronen. En speciaal ook leuke gekleurde pannenlappen voor iemands alsmaar groter groeiende pannenlappencollectie;-)
Dat was het dit keer. Denk niet ze heeft geen linken meer, want ik heb er nog genoeg om met jullie te delen hoor ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten