dinsdag 5 maart 2013

Gratis patroon gevlochten, gehaakte roze pannenlap
Gratis patroon gevlochten, gehaakte pannenlap

Benodigdheden
Dunne haakkatoen, 1 haaknaald nr. 2,5

Beschrijving
Haak 9 losse steken, keer, haak 1 losse, haak 9 vaste steken, keer, haak 1 losse en haak weer 9 vaste steken enz. Haak verder tot de strook 18 cm lang is en hecht dan af. Haak op deze manier nog 9 stroken, dus in totaal heb je nu 10 stroken van 18 cm lang en 3,5 cm breed. 

Afwerking
Weef de stroken nu zoals op de foto is te zien (5 horizontaal en 5 vertikaal) en zet ze aan de randen vast met knopspelden of veiligheidsspeldjes (laatste werkt ietsje prettiger…). Haak met vaste steken een toer om de hele pannenlap. Je haakt dus steeds twee stroken tegen elkaar, eentje horizontaal en eentje vertikaal. Haak dan als laatste een lusje in een hoekje. 'Mijn' lusje bestaat uit een randje picotjes van 18 steken in totaal. 

Dit stond op mijn weblog van 29 november 2008

3 opmerkingen:

 1. Leuk zo'n pannenlap en lekker dik (houd goed de warmte tegen)
  Nog bedankt voor de uitleg over je blog-overzetting. Ik begon al spoken te zien......
  Is het nog gelukt wat je wilde? Ik hoop van harte van wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is best dik, dubbeldik. Is leuk en gemakkelijk te maken. Hoeft er niet bij na te denken :-)

   Een gedeelte van het oude weblog is nu overgezet. Ik moet nog van 2007 en misschien daarvoor ook nog. Alles heb ik gekopieerd, moet het nu weer overzetten vanaf 2007. Tja en dan soms gaat het mis en staat de huidige datum er ipv de oude :-)Daarom zag jij dus oude spoken :-)

   Verwijderen
 2. Hallo Marianne

  Bedankt voor je reactie op mijn blog. Heb jouw blog nu voor het eerst bekijken en wat heb je er leuke dingen opstaan, lekker doorgaan zo, groet ankie

  BeantwoordenVerwijderen