zondag 25 april 2010

Haaknaald met twee haken


Pas geleden kwam ik op internet een haaknaald met twee haken tegen. Uit nieuwsgierigheid ben ik gaan zoeken wat je daarmee kunt. Daarbij kwam ik een tutorial tegen waarmee je Tunisch kunt haken, maar dan in het rond. Voor normaal Tunisch haakwerk heb je een speciale lange haaknaald nodig, maar dan blijft dat dus altijd vlak. Het prijskaartje van de haaknaald vind ik wel wat aan de hoge kant (Clover x80 9,-). Inmiddels wel goedkopere dubbele haaknaalden van een ander merk gevonden, maar die hebben een andere naaldgrootte aan iedere kant.
Vorige week ben ik een proeflapje(c.q. -rondje) gaan maken van rood en wit garen. Het is wel haken met je verstand erbij te houden! Je haalt een paar steken op met de ene kant van de haaknaald, dan draai het het werk om en haalt met de andere kant van de naald en een andere kleur garen de steken erdoor. Dan weer terugdraaien. Vooral dat laatste is belangrijk omdat je uit automatisme hier weer verder wil haken! Halverwege het proeflapje heb ik de draden omgedraaid wat hoofdkleur betreft. Bij de laatste 2 toeren, die niet goed te zien zijn op de foto, heb ik in plaats van in de vorige steek te steken om een lusje te maken eronder gestoken. Zo zijn er nog nog diverse mogelijkheden om andere steken van het Tunisch haakwerk uit te proberen.
Erg veel voorbeelden kom je nog niet tegen op internet dan een hoesje of muts. Maar zelf zie ik toch wel mogelijkheden in wat meer dan dat. Hierop kom ik vast nog wel eens terug. Dit was slechts een proeflapje :-)

1 opmerking:

  1. ak zoek ook naar een haaknaald met twee haken kan je me zeggen waar ze te koop zijn
    alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen