vrijdag 6 februari 2009

Borduurperikelen


Slechts een kleine impressie van de vele borduurwerkjes waar ik ooit aan begonnen ben en momenteel onder handbereik liggen om eindelijk af te maken. Dan heb ik het nog niet over lapjes, breien en haken gehad wat er naast de bank ligt ;-)
Als eerste de letter C waar ik zo’n 16 jaar geleden mee startte en niet verder was gekomen dan het oortje van de poes. Mijn dochter, haar naam begint dus met de C, toen zeer jong en al zeer eigenwijs wilde per se geen roze maar lichtgroen, terwijl ik de letter juist gekozen had omdat ik de combinatie roze zo mooi vond. Oké dan maar mintgroen maar ik had nog weinig zin verder te gaan. Vorig jaar kwam ik het met opruimen weer tegen en daar mijn dochter niks om zelfgemaakte spulletjes geeft, moest ik een keuze maken: of nog ooit afmaken of maar wegdoen. Zo af en toe borduur ik dus toch toch maar weer een draadje. Het is een vrij lastig onduidelijk patroontje van lanarte en ik heb al diverse malen met een verkeerde kleur de verkeerde steekjes gezet. Ik haal hiervan niks uit dat gaat me te ver met dit patroon. Toch blijf ik verdergaan, doe maar iets dat het toch lijkt en het einde is al aardig in zicht op het invullen van het wit na. Ik maak er denk ik een speldenkussentje van. Dan kan ze zelf nog ooit besluiten het te houden of niet, want een naaidoosje heeft ze wel, het hele oude van mijn moeder zelfs! Dat heeft voor haar veel emotionele waarde omdat zij die nog van haar heeft gekregen toen ze vier jaar was.
Een ander borduurwerkje is Redwork: twee vogeltjes op een takje. Het vintage patroontje heb ik van internet gedownload (Tipnut.com). Ik heb nog geen idee wat ik er verder van maak. Het gaat dus even op de stapel half-af tot ik meer weet. Maar het borduren is af! Al heb ik wel het patroon 3x met een verdwijnstift over moeten trekken … zo lang lag het steeds voor ik ermee verder ging ;-)
Uit een Frans tijdschrift heb ik de rozenrand in kruissteekjes geborduurd om de band te verwerken op een tasje van diverse stofjes. Eindelijk ben ik afgelopen dinsdag op de markt voor het bordeaux rode ruitjesstofje kunnen slagen wat ik wil gebruiken voor de binnenkant. De kleur was lang nergens te koop of het ruitje was te groot. Nu kan ik eindelijk het tasje afmaken en het zal zeker binnenkort hier te zien zijn!
Ook ben ik nog begonnen aan een borduurtje voor een geurzakje waarop een vogel en bloesem is te zien. De interesse hiervan is een beetje afgezwakt en ook hieraan borduur ik soms weer een paar steekjes verder.
Ik snak weer naar iets nieuws!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten