dinsdag 1 juli 2008

Pannenlappen update


Na mijn kronkelpannenlappenperiode heb ik er nog eentje gemaakt die ik nog niet had laten zien. De kleurcombinatie is iets anders geworden dan de voorgaande zoals op de foto is te zien. Ik vind ze leuk om te maken, maar voor nu heb ik er wel even genoeg. Ik gebruik ze niet eens omdat er anders van die vieze vetvlekken in kunnen komen die ik er onmogelijk uit kan krijgen. Deze zijn dus voor de sier en eigenlijk meer om gewoon te bewaren, van tijd tot tijd weer te bekijken, uit te spreiden over de tafel. Ach een handwerkster weet wel wat ik bedoel volgens mij ;-)


Een oudje uit mijn linnenkast zag ik ook al hier en daar een poosje geleden opduiken in diverse weblogs. Deze pannenlap is dus ook niet meer goed schoon te krijgen en de vetvlekken zijn er hier erg ingetrokken zoals wel te zien is. Met dit patroon daarmee ben ik aan de slag gegaan en heb ik nagemaakt. Deze rood-witte is echter dubbel gehaakt en ik heb ze enkel nagemaakt. Dubbele zijn wel mooier en dikker, maar enkel zijn ze ook dik genoeg voor een pannenlap. Ik ben al diverse patroontjes van deze pannenlap tegengekomen, maar het hartje van de bloem kan anders zijn of het aantal bloemblaadjes kan verschillen. 


Eerst heb ik een tweekleurige blauwe gemaakt. Voordat de rand erop wordt gehaakt, trekt het bloemetje iet wat, maar na het omhaken ligt alles weer prachtig recht. Ik wilde ook eens gaan experimenteren met meer kleuren en er een modern tintje aangeven. Dat is de veelkleurige geworden van geel, rood, roze en aqua. Ik vind het toch wel leuk geworden eerlijk gezegd. Een rood-witte is erg traditioneel, evenals een blauw-witte. Eigenlijk vind ik de traditonele nog steeds het mooiste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten