zondag 14 juli 2013

Intuïtief borduren -vervolg-

Het gaat met kleine stapjes, maar ik ben af en toe nog wel steeds bezig geweest met borduren. Intuïtief borduren wel te verstaan. Ik ben vanuit het midden begonnen en dan wordt het natuurlijk steeds meer naarmate ik naar buiten ga en kost dan ook natuurlijk meer tijd. Wat de 'regels' zeggen, is dat je fouten moet laten zitten. Maar regels zijn altijd om vanaf te wijken toch. De grilligheid van dat moment vond ik steeds storend en achteraf niet mooi, zelfs zo storend dat ik bijna helemaal ermee stopte. Dus dat ene stukje wat me ergerde, heb ik toch maar uitgehaald. Dat grillige was precies de tijd na het overlijden van mijn katertje Mobie. Geen wonder dat mijn hoofd wat warrig was natuurlijk.

Ook heb ik op een gegeven moment zelfs niet meer gekeken dat de steken overal netjes een kant opgingen, omdat het licht waarbij ik 's avonds borduurde totaal niet goed is en ik het gewoon niet goed zie. Ik heb dat gewoon laten zitten en gewoon maar verder geborduurd met de kleurtjes die ik op dat moment er goed bij vond passen. Toch is alles nog best kronkelig geworden. Tja toch nog een kronkelige geest. Ik wilde het sowieso niet al te perfect hebben, vandaar de afwijkingen met al die bogen en invullingen.

Het was wel een leuke ervaring dat intuïtieve borduren! Idee had ik opgedaan bij het blog van Rafels en Rozen, die nog zoveel andere leuke ideeën geeft!
Wat ik er verder mee ga doen, weet ik nog niet. Kan gebruikt worden voor een speldenkussen. Ik zie nog wel. Voorlopig gaat het gewoon even in een doos met andere borduurwerkjes die af zijn.

Zal ik me nu maar weer eens begeven op het zandlopertjesvlak of hexagonnetjes? Ligt ook al zo lang. Ook de kangoeroe heeft er wat onderdelen bij gekregen die ik tijdens het breiclubje nog heb gemaakt. Ik heb er overigens moeite mee om daar te blijven en ben inmiddels letterlijk afgehaakt. Ik vind het altijd moeilijk als ik weet dat er kattenhaters in mijn omgeving zijn en hoe ze daar dan over praten... kan ik niet goed tegen.

Het is aftellen naar de zomervakantie. Nog 4 werkdagen te gaan! Wellicht ook weer wat meer tijd voor deze blog! Misschien krijg ik dan ook weer wat bezoekers ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten