zaterdag 18 juli 2009

Van vakantieplannen tot en met onzekerheid


Update 21/7: Vandaag de uitslag, maar die wist ik natuurlijk vrijdag al. Huisarts heeft verwijzing gegeven voor specialist. Zijn woorden in het kort: stabiel, solide maar niet van gelijke samenstelling. Ik heb al gebeld met het ziekenhuis voor een afspraak. Volgende week dinsdag om half twee wordt het eruit gehaald. Vanwege de grootte en plaats werd er nog overlegd of het poliklinisch zou worden of ok, maar het wordt poliklinisch. Na het consult kan dat echter toch nog veranderen werd me verteld.
Ik moet even wat van me afschrijven. De laatste weken werden het al dagen aftellen en nu hoeven er nog maar vijf en dan heb ik vakantie! Een heerlijk vooruitzicht. Mijn vakantie wil ik voornamelijk gaan besteden aan het buitenverfwerk, opruimen en vooral ook ontspannen zoals computeren en handwerken om weer genoeg energie op te doen voor na de vakantie. Maar nu is daar enigszins een kink in de kabel gekomen en moet ik afwachten, wat nu…
Vorige week begon met een bezoekje aan de tandarts voor controle. Dit keer werd ik geholpen door een andere tandarts. Wat nooit kon, kon ineens nu wel. En deze tandarts begon er zelfs zelf over. Alles wordt zo’n beetje gerenoveerd de komende jaren vanwege afbrokkelingen, verkleuringen en lekken van de kronen. De gemakkelijkste en snelle ingrepen zijn deze week gedaan en ik kan weer lachen ;-) Prachtig gedaan, een kleine make-over zeg maar bij mijn voortanden :-) ))
Afgelopen week kreeg ik door wat gestoei van de hond en de poes, wat uitgerekend op schoot moest plaatsvinden uiteraard, een paar piepkleine maar diepe wondjes op mijn rechter onderarm, ter grootte van drie speldenknoppen, het bloedde amper. Nu heb ik wel vaker een kras niet kunnen ontwijken en ging dat altijd weer snel over. Deze keer kwam er echter onder de huid een rode vlek die met de dag steeds groter werd, ter grootte van een mok. Het was gloeiend heet en lag op de huid. Ik vertrouwde het niet en ben toch maar naar de dokter gegaan.  Ik slik nu een kuur antibiotica daardoor. De dokter echter had veel meer belangstelling voor een knobbel op mijn pols. Daar ben ik zo’n drie jaar geleden al voor naar hem geweest, al hielp toen de co-assistent, die me verzekerde dat het een lipoom was, een vetbult, niet gevaarlijk en dat dat ook niet betaald werd door de verzekering om het te verwijderen omdat het kosmetisch zou zijn. Oftewel ik moest zelf die ingreep betalen. Nu werd die bult steeds groter (grootte van een kastanje) en ik vroeg me wel eens af, wanneer het niet meer kosmetisch is om zoiets te laten verwijderen. De huisarts wilde dat ik een echo ervan liet maken om vast te stellen wat het precies was, een vetbult, een ganglion of een cyste. Ook wil hij dat zelf eruit halen, nog voor zijn vakantie en dat is dus eind volgende week! Ik dacht wel meteen aan mijn vakantieplannen en dat ik het verven wel weer kon laten schieten en evenals mijn pols voor handwerken ook wel niet kan gebruiken. Vrijdag ging ik echt met idee om het alleen vast te laten stellen wat het was naar het Diagnostisch centrum. Ze hadden het over een gezwel en dat klinkt meteen anders dan een bult. Ik was totaal niet zenuwachtig. Alleen nu ben ik dat wel… Het was zeker geen ganglion en voor een cyste en vetbult was het te licht op de echo. Ik zag wel twee kleine ‘spinnetjes’ in de echo waar een rood kruisje bij werd gezet. Als advies kreeg ik mee om het zo snel mogelijk te laten verwijderen door een specialist.  Dat zal de huisarts wel niet leuk vinden. Misschien dat het toch een vetbult is, maar het is niet geheel uitgesloten dat het ernstig kan zijn. Gisterenavond gingen mijn gedachten alle kanten op… Wat als… nee het kan ook gewoon goed zijn, maar… dan nog pijnlijk en pols moeilijker te gebruiken. Als reactie nam ik direct gisteren na de echo een hoop werk mee naar huis om het nog snel allemaal te kunnen verwerken voor ik vakantie krijg en omdat ik nu nog gewoon snel kan typen met mijn pols. Eeuhh vakantie? Hoe gaat die er nu uitzien? Mijn nuchterheid wisselt zich momenteel af met angst. Voor hetzelfde is het een normale vetbult en maak ik me zorgen om niks. Maar nu ze me aan het twijfelen hebben gebracht en verteld hebben het zo snel mogelijk te laten verwijderen, slaan toch de zenuwen toe. Volgende week dinsdag krijg ik via de huisarts de uitslag te horen en worden er nieuwe stappen ondernomen over het hoe en wanneer.
Ik moest dit even kwijt.
Lipoom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten