donderdag 24 maart 2016

Insectenhotel van afgedankt cd-rom rekSoms zijn er van die spullen die weg kunnen uit huis, maar waarvan je ook een mooi recycle momentje krijgt. Zo kon bv deze houten cd-rom standaard het huis uit omdat deze a. teveel ruimte in beslag nam en b. omdat het oor eraf was. Voor de kringloop was deze al niet meer geschikt omdat het stukje van het oor kwijt was.
Nu had ik al eens eerder een oude houten stoof in de tuin gezet met tuinafval zoals takjes en houtwol erin, maar ook oude gesneden smyrnawol en haren van de dieren. Het was goed te zien dat er wel gebruik van gemaakt werd! Een gedeelte ligt er steeds uit.
Deze totem-kat kon ik ook mooi voor een insectenhotel inrichten. De richels waar de cd-roms op rustten, daarop kunnen dwars allerlei kleine takjes liggen. Daartussen wc-rolletjes met kleine takjes erin, iets dikkere takken, houtwol die als verpakking in doosjes zat, dennen- en sparrenappels, gedroogd gras, opgerold karton. Van mij hoeft het niet kaarsrecht van voren eruit te zien of er een zaag langs is geweest. Ik vind dat slordige veel natuurlijker staan. Af en toe moet ik het bijvullen en aandrukken. Vooral het onderste gedeelte is erg in trek (vogels, egels?).
Dus voor iets echt weg kan, kijk ik of het nog een leuke bestemming in de tuin kan hebben :-) Ik wil nog veel meer huisjes en hotels maken met gewoon afval wat in de tuin ligt. Mooie bestemming toch?

7 opmerkingen:

 1. Superleuk! Was dat zo fel van kleur...of heb je dat nu zo geschilderd?

  Fijne Paasdagen.

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, vrolijk hotel. Maar slim idee.

  ((Zwaaii))..MM

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed idee je Hotel, heb je al veel gasten?
  Erg leuk!
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat moet haast wel als de vogels er steeds in pikken. Ik vermoed pissebedden onderin.

   Verwijderen
 4. Wat een gaaf idee en leuk uitgewerkt! Zo help je er nog "anderen" mee.
  Groetjes, Trees

  BeantwoordenVerwijderen