woensdag 13 februari 2013

Breiclubje


Ik wachtte er al jaren op, maar 21 januari jl is het dan toch gestart. Ons dorp heeft een echt breiclubje! Dat is ontstaan uit een workshop breien en de inloop is voor iedereen. Op maandag 21 januari kwamen er 8 vrouwen van om en nabij mijn eigen leeftijd en op 4 februari 4. Ik hoop toch echt dat het door blijft gaan, want ik moet zeggen, het is erg gezellig. Nu zit ik niet te breien, maar wel te haken.

Twee jaar geleden (oktober 2010) vroeg iemand op het prikbord naar een kangeroe haakpatroon van misschien wel 30 jaar geleden die ooit in een Libelle of Margriet had gestaan. Nu was dit ooit het eerste knipsel als patroon wat ik bewaarde en reageerde daarop (zie collage van bovenstaande foto). Die mevrouw natuurlijk helemaal blij en ergens ben ik benieuwd of ze er ook echt aan begonnen is en heeft afgemaakt. Op dat zelfde moment trof ik zelf de juiste kleur garen boven op zolder aan en dit patroon matchte met het garen, dus keuze was snel gemaakt. Ik startte dus ook met dit patroon. Maar wat een verschil van de patronen van nu! Om het patroon te volgen, moet je steeds het hele stuk super goed doorlezen, want ineens word je geconfronteerd met 'Tegelijkertijd' ook iets anders te doen een heel stuk verder in de tekst. Een schema werkt toch heel wat handiger. Dan denk ik meteen aan al die hele oude breipatronen uit begin 1900 en daarvoor, iedere toer werd daar uitgeschreven. Pagina's vol gedrukt voor een patroon.

Maar goed, vol goede moed begon ik dus aan de grote kangeroe. Het viel nog tegen hoeveel tijd er in ging zitten en wat later met het mooie weer, raakte de zak met wol en gehaakte lapjes onder op de stapel omdat ik meer zin had buiten in de tuin te gaan werken. Daar bleef het liggen.
Nu met een beetje stok achter de deur toch maar weer letterlijk de draad opgepakt en verder gaan haken bij het breiclubje van ons dorp. Al is het met een clubje best moeilijk je te concentreren op tekst met al dat gepraat en kijken waar de anderen mee bezig zijn! Het patroon zat ook nog eens helemaal verfrommeld onderaan in de plastic zak. En zo waar heb ik ook weer thuis wat meer eraan gehaakt. Ik kom er ooit nog wel! Zo lang het breiclubje dan maar wel blijft bestaan!

De stand is nu: beide kopdelen, de staart, de achterkant en de buidel is gehaakt. Op naar de rest...

2 opmerkingen:

 1. Haa Marianne, leuk je weer te 'zien', was juist vanmiddag hier maar PC viel uit.

  Wat leuk een brei-clubje (ik kan het weten:-) Ook dat je daar meestal minder doet dan thuis, maar gezellig is het. En juist het delen maakt het extra leuk.

  Kanga wordt leuk.

  Vond de oude patronen regel voor regel altijd zo fijn, van bv Ariadne of durable.

  ((zwaaii)))... MM

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He, wat leuk dat er een breiclubje gestart is!! Dat is juist heel gezellig!!
  En wat en lief haasje!!
  En sorry dat je bij mij wel moeilijk woorden enzo moet typen als bevestiging; anders wordt ik onder de spamberichten gegooid en sloopt het onze computer....
  Geen keus dus..... jammer....
  Lieve groet, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen