vrijdag 30 juli 2010

Boek: Wilde Zwanen van Jung Chang


Al ga ik niet weg met de zomervakantie naar buitenlandse oorden, toch ben ik daar wel in gedachten. Ik lees nooit vaak romans omdat ik me meer verdiep in educatieve boeken, in geschiedenis of in handwerktijdschriften/-boeken. In de vakanties heb ik de tijd of neem ik de tijd om romans of thrillers te lezen. Ik heb inmiddels 2 boeken over inspecteur Morse gelezen, van Preston & Child genaamd Dodenboek. Laatste ging over een opening van een graf in een museum. Super spannend! Dat zouden ze eens moeten verfilmen!
Ik verzeil met lezen eerst in Engeland, daarna in Amerika en vervolgens ga ik nu naar China waar dit boek Wild Swans van Jung Chang zich afspeelt. In 1992 werd het boek uitgegeven en het werd een groot succes waar veel over geschreven en gesproken werd. Voor mij een reden om het boek ooit nog eens te lezen en dat is nu. Ik heb er maanden over gedaan om het dikke boek van de arts van Mao door te lezen, iedere avond wat kleine hoofdstukjes, vervolgens de geschiedenis over China te lezen. Dan sluit dit boek natuurlijk mooi aan! Er ligt inmiddels nog een ander boek te wachten over de jongste en laatste keizer van China. Als dit boek uit is, maar dat zal nog wel even duren, want het is een flinke dikke pocket. Wat me vroeger nooit boeide omdat het zover weg lag, werd ook als een gemis ervaren om er meer van te begrijpen. Ik heb enorme bewondering gekregen voor de Chinese bevolking die heel wat hebben moeten doorstaan met hun leiders. Leiders met vreemde ideeën die koste wat kost doorgevoerd moesten worden.
Ik kan het boek bijna niet wegleggen omdat het erg boeit. Alleen beperk ik me alleen tot voor het slapen gaan. Ik vermaak me ondanks alles wat erom me heen gebeurt echt wel ;-)

woensdag 28 juli 2010

Update vakantieperikelen -2-

Het putje buiten is doorgespoten. Alles loopt weer normaal weg i.p.v. via het binnenputje, via de waterleiding in mijn kelder! Dat is het goede nieuws dat er hier geen nieuwe leiding aangesloten hoeft te worden.
Minder leuk is dat is geconstateerd dat er boomwortels door het riool buiten groeien en dat opgelost moet worden… ai ai dat gaat héél wat kosten! Ook de afvoer van boven naar beneden kan niet meer gemaakt worden en moet via een nieuwe leiding naar buiten naar het riool. Tweede hoge kostenpost! Maar alles op z'n tijd! Een voor een. De dakgoot moet ook weer gerepareerd worden na de vakantie en dat gaat voor om erger te voorkomen, dan een nieuwe aansluiting voor een fornuis, dan pas nieuwe rioolleidingen en de afvoer boven.
Eventjes ook flink sparen dus en daarom nu ook een definitieve koopstop! Uitzonderingen zijn een goede tweedehands fiets nog kopen en een fornuis. Gelukkig werkt mijn dochter nu en dat scheelt weer voor mij. Als afgestudeerde zonder werkervaring had ze geen uitkering, dus ook geen inkomsten en betaalde ik nog alles voor haar. Ik zie het echter ook als een uitdaging nu om te gaan consuminderen al leef ik al bepaald niet luxe. 
Nu eerst met de omgegooide planning verder mijn kelder grondig opruimen. Soppen, soppen en nog eens alles afsoppen. Gelukkig ook een hoop weggooien!
Vandaag even een rustdagje inlassen. Van vermoeidheid zo slecht geslapen…
Update 1.: Ik heb besloten mijn consuminderingen c.q. besparingen met als doel de grote klussen te kunnen laten opknappen, niet hier op dit weblog te beschrijven, maar op mijn andere weblog wat in feite vanaf 2005 'in ruste' was. Diegene(n) die me daar willen volgen. kunnen deze link aanklikken. Dit weblog is voor andere artikelen zoals handwerken e.d.:-)
Update 2.: 10-8-2010 - Uiteindelijk heb ik toch gekozen voor een ander weblog, omdat bij de eerder vernoemde link bij update 1. de mogelijkheden erg beperkt zijn. Tijdelijk loopt het synchroom met het nieuwe weblog, omdat ik me dat nog eerst eigen moet maken en de vormgeving nog wil aanpassen, want het werkt weer net iets anders dan hier. Dit is de link naar het weblog: Consuminderen met Marianne. Ik moet me nog verdiepen in de instellingen bij de reacties, maar ik wil het zo dat iedereen kan reageren en geen codes hoeven te worden overgetypt.

dinsdag 27 juli 2010

Update vakantie

Tja ik had een drukke planning voor mijn vakantie, maar die wordt nog even nog wat drukker en wordt het e.e.a. geschrapt :-)
  • De eerste week heb ik flink opgeruimd en geverfd. Je weet dat wel overal spullen en overal maar sorteren. Ik was al weer flink boven bezig met inruimen.
    Ook het verven ging aardig, maar met de regen moest ik helaas weer stoppen.
  • Nog twee volle dozen Ariadnes, een paar Anna's en Handwerken/Steek gekocht.
    Twee derde had ik nog niet, het ander kan ik straks ruilen. Heerlijk twee dagen gebladerd en gebladerd :-) Veel ideetjes opgedaan.
  • Nog geen steekje aan handwerken gedaan helaas.
  • Nog twee thrillers gelezen en er volgen er nog meer: Wilde Zwanen volgt als eerste.
  • Een leuk boek gekocht bij Book Depositery: I Love Patchwork.
  • Vooral onthaasten ging me heel goed af de eerste week!
  • Mijn dochter kreeg plotsklaps afgelopen maandag toch een tijdelijk baantje via het uitzendbureau. Eindelijk! Even vervelend idee om nog drie weken alleen door te brengen, maar genoeg plannen dus dat kom ik wel door!
Vanaf vandaag ging het een beetje anders dan gepland…na het boodschappen doen als eerste de autosleutels in het slot laten zitten… hulpdienst was er gelukkig snel. Nadat een glas brak -wat toch geluk zou moeten brengen- gebeurde het volgende: drup… drup … drup … de hele kelder weer onder het water. Vandaag alles schoon/leeg gemaakt en hebben we het lek ontdekt: in de waterleiding die door de muur, onder de vloer van kamer (laminaat) en keuken (graniet) naar de afvoer van het kraantje gaat. Ai! De hele keuken staat vol met dozen met kelderspullen. De loodgieter gebeld en die heeft advies gegeven en helpen een oud rek daar af te breken om de lek te kunnen zien. Eerst een verstopt buitenputje wat binnen blank is komen te staan, laten leegpompen (een hele grote muggeninvasie ontsnapte binnen nadat een plank was verwijderd…). Een paar adresjes gekregen van ontstoppingsbedrijven, kijken morgen wie het eerste kan komen om de putjes leeg te pompen! Behang in de kamer nat. Dat vergt natuurlijk weer heel wat werk nu. Planning is nu radicaal weer omgegooid. Om het een te kunnen aanpakken moet eerst wat anders aangepakt worden enz. Een cirkel aan werkzaamheden volgt nu. Alles wat ik gesorteerd heb, weer snel terug in dozen. Ruimte maken overal, ook boven omdat de afvoer daar ook verstopt is. Buiten leegmaken enz. Als dit niet lukt dan moet er een nieuwe leiding worden gelegd (buitenom). Om de een of andere reden kan en mag ik nooit mijn eigen planning afmaken, bepaalt het lot (of oud huis) toch steeds wat anders wat ik moet doen…
Ben dus even bezig en tegelijkertijd hier afwezig… ;-) Als het weer wat opgelost is dan verschijn ik wel weer.
Voor vandaag.. welterusten :-) Het was me het dagje wel.

donderdag 15 juli 2010

Vakantie 2010

Vandaag heb ik de laatste ochtend gewerkt voor mijn vakantie. Daarna hadden we een teamuitje met de workshop Light Graffity. Dat gaat met schijnwerpers en fotograferen met een lange sluitertijd zodat je het licht kan opvangen. Geweldig is dat en ontzettend leuk! En nog het belangrijkste met veel gelach! Er zijn uiteraard foto's van, maar die heb ik nog niet, dus ik kan nog niets laten zien. Ik heb zelfs dat onderdeel gewonnen :-) Mijn collega's vonden mijn creatieve uitingen blijkbaar goed. Je ziet dus dat je nooit te oud bent voor Graffity!
Na thuisgekomen te zijn vanavond kon de vakantie echt beginnen! Mijn hoofddoel is natuurlijk ontspannen en daarnaast wil ik de buitenboel verven wat vorig jaar niet gelukt was vanwege een klein ingreepje aan mijn pols. Afgewisseld wil ik ook nog handwerken, lezen, in de tuin werken en opruimen. En niet te vergeten wat uitstapjes maken met mijn dochter. Ik heb nu ook weer tijd om vaker te bloggen en andere weblogs bij te lezen! Maar nu… eerst slapen! Ben lichtelijk wat vermoeid door zo'n lange dag vol opdrachten (fietsen en zelf fotograferen, Light Graffity, woordspelletjes).

maandag 12 juli 2010

Aardappels


Nee, dit is niet een uitgeprobeerd mislukt recept en het zijn ook geen buitenlandse wezens ;-)  Een vergeten plekje in de kelder, leverde deze uitgelopen aardappelen op. Geen lange uitlopers, wat ik wel vaker zie, maar juist veel kleine uitlopertjes. Aan veel aardappelen hingen zelfs al hele kleine nieuwe aardappeltjes. De mooiste is wel die op de foto in het midden is te zien. Er groeit een aardappeltje IN een oude. Apart gezicht is dat.

zondag 11 juli 2010

Cadeautjes


Ik moest nog steeds de leuke cadeautjes hier laten zien die ik van MM heb gekregen. Het hoesje heeft een ontzettend mooi stofje en ik vind het zelfs het mooiste van allemaal die MM op haar weblog heeft laten zien! Wat een geluk dat ik net deze mocht ontvangen! Ook het uiltje is schattig he?

maandag 5 juli 2010

Nieuwtje huis


Foto: huis van dochter + vriend in patchwork omgetoverd vanwege de privacy
Even tussen de drukte door toch maar wat laten horen. Mijn dochter en haar vriend hebben een huis en begin november krijgen ze de sleutel. Het huis is instapklaar, maar hij gaat er toch nog wat aan veranderen. Dat is natuurlijk best een ingrijpende verandering voor mijn dochter en mij. Gelukkig heb ik wel een paar maanden om vast aan het idee te wennen. Ik wist natuurlijk dat dit eraan zat te komen, maar het overvalt me toch. Het lege-nestsyndroom zal wel gaan opspelen denk ik. Het ligt gewoon in de lijn der verwachting dat zoiets gaat gebeuren. Vogeltjes vliegen uit tenslotte. Hoewel ik ook best voordelen zie. Tenminste daarmee hou ik mezelf maar voor de gek :-) Tijd en ruimte indelen wanneer en waar het mij uitkomt, dat lijkt me ook wel aangenaam. Een extra hobbykamer is ook niet weg natuurlijk.
Ze heeft nog steeds geen baan gevonden, al is ze iedere dag druk daarmee bezig. Triest toch als je wel heel graag wil! Wel heeft ze aangeboden ons huis samen met mij grondig op te ruimen in dit halve jaar. Daar zeg ik natuurlijk geen nee op! Mijn planning pas ik wel weer aan hoor. Zodra het kan, zijn we daar dagelijks mee bezig, als ik niet al te moe ben teminste. Als eerste mijn slaapkamer. Ik kan altijd moeilijk afstand doen van mijn kleding en ik kan daarom heel goed hulp daarbij gebruiken! Als het van de kamer af is, moet het ook nog andere routes volgen. Alles wat je door je handen laat gaan, heeft herinneringen. We praten dus heel wat af! Ook de linnenkast komt binnenkort grondig aan bod. (Natuurlijk is dat ook handig als er teveel ligt en je hebt zelf nog niet veel aan linnengoed…) Daar zal vast nog wel het e.e.a. gefotografeerd gaan worden voor wat logjes in de zomervakantie! Van handwerken komt nog steeds weinig terecht momenteel! Een paar zandlopertjes…
Nog 8 werkdagen en dan vakantie!