vrijdag 30 januari 2009

DMC Satin en Color Variation3

 Toch leuk afgeprijsde strengetjes borduurgaren ;-) Tussen de middag liep ik nog even snel naar Smitje in Eindhoven om te kijken of ze het DMC garen nog hadden. Afgelopen woensdag had ik mijn slag al geslagen met afgeprijsde doosjes DMC Satin (donker geel, groen) en Color Variations (blauwe doosje) Er was al veel op! Ik had zelfs de laatste DMC Satin (donker geel doosje) en nog twee Color Variation (licht geel doosje). Wel hadden ze nog veel Color Variations (licht gele en blauwe doosjes), maar de satin was helemaal op.Toch erg leuk om zo je voorraad weer aan te vullen ;-) Onder de prijsjes zag ik zelfs 14.95 staan, daarboven 9.95 en nu 4,95! Van de DMC Satin zitten er 8 strengetjes in en van DMC Variations 6. Er zitten ook patroontjes bij, maar die gebruik ik niet. Ik ben wel benieuwd hoe het is om met DMC Satin te werken. Het is erg glad en glanzend garen.
Ook heb ik nog een pakje Vliesofix gekocht. Ik heb daar nog nooit mee gewerkt dat het aan beide zijden plakt als je het strijkt en dat wil ik wel eens uitproberen.



zondag 25 januari 2009

Buideltas


De vier stagiaires zijn weer vertrokken. Dit jaar zouden we zelf tassen maken als afscheidscadeau. Ik zou een buideltas maken voor iemand die helemaal weg is van Japan, dus het moest ietwat Japansachtig aandoen. Dan denk ik meteen aan een soort vouwtechniek. Eerst stof gekocht samen met collega's bij Toetenel in Eindhoven. Het leuke van deze stof is dat het ook aan de achterkant erg mooi is en dat kon ik nu net goed gebruiken. Ik wilde namelijk van vier stroken de stof naar boven schuin toe laten lopen. Eerst heb ik wat zitten oefenen met wat kranten en plakband om te kijken welke maat ik uit het stukje stof kon halen van 65 cm: vier stroken van ieder 15 cm breed en 60 cm lang. Ik had ook geen patroon dus alles uit zitten vogelen. De binnenkant is van zwarte dunne katoen van de markt en bestaat ook uit vier stroken die naar boven schuin toelopen. De bovenkant heb ik recht geknipt. Als je de stroken namelijk recht laat dan krijg je punten bovenaan, wat natuurlijk ook heel apart is. Bovenaan heb ik dezelfde zwarte stof gebruikt voor een band die er bovenuit steekt. Aan beide zijden heb

ik een opening gemaakt voor de band en dit van te voren gezigzagd. De banden heb ik van twee verschillende kleuren van de achterkant van het stof gemaakt: dubbelgevouwen en dichtgestikt. Vervolgens heb ik de banden met een veiligheidsspeld door de band geregen in tegenovergestelde richting zodat je het mooi kunt aantrekken aan beide kanten van de buideltas. Je kunt het op deze manier zowel over je schouder dragen als gewoon aan je hand. Ik heb nog een paar jojo's gemaakt (doorsnede van het ronde stofje 5 cm) en daar heb ik het uiteinde van de banden in weggewerkt. Daaronder hangen wat kralen en een boedha.
Ik dacht ook overmoedig dat ik er ook wel een klein tasje/etuitje/beursje bij zou gaan maken en dacht daarbij aan de welbekende biscornu. Van te voren heb ik eerst een ritsje ingezet en vervolgens de twee lapjes zo genaaid dat je die achthoeken krijgt (de punt van het ene lapje maak je vast aan de midden van het andere lapje en gaat zo verder). Ook dat had ik gevoerd met zwarte katoen. Omdat het nogal een priegelkarweitje was, kon alleen de rits maar op de naaimachine en de rest heb ik met de hand gedaan. Aan het uiteinde van de rits hangt ook een boedha. Daarna over alles nog een pluizenrol gehaald (het glanzende stof pluist heel erg en mijn poezen ook…) en mijn totale bijdrage was klaar na 14 uur! De dag ervoor zelfs tot half vier doorgewerkt 's nachts… Het viel gelukkig in goede aarde bij de stagiaire en een paar dagen later zag ik haar er zelfs mee lopen!
Nu heb ik nog een klein lapje over voor een kleiner buideltasje voor mezelf ;-) Alleen moet ik eerst weer moed verzamelen om er weer een te maken en natuurlijk weer een proefmodel van kranten maken!


k heb al diverse vragen gehad hoe het puzzeltje in elkaar zit van de buideltas, daarom heb ik het uitgetekend. Daar waar de pijltjes staan, die kanten moeten aan elkaar worden genaaid. De breedte en lengte is uiteraard belangrijk voor de grootte, maar in feite past dus iedere breedte en lengte. Als het in elkaar zit, knip je bovenkant netjes recht. De maten die ik gebruikt heb, staan in mijn vorige blog.
Ook kwamen er verzoeken voor grotere foto's om de details beter te kunnen bekijken. Ik had juist de collage (Buideltas I) met aanklikken nog wel zo groot gelaten :-) Maar vooruit dan, hier komen ze…


Update: 30/1/9: Toevallig vandaag op deze site ook dit model gezien, maar dan als een mandje met aan elkaar genaaide stroken en dat de punten er nog aan zitten.    

donderdag 15 januari 2009

Het kan vriezen en het kan dooien

Brrrbrbbrbbbbrrrrrrrrrr… de verwarming deed het vanmorgen niet. Ik zag dat het water bijgevuld moest worden. Eerst gaan werken en toen weer bbbbbderberrrdrrr… vullen, geen opwarming… resetten…nog niks…stekker er even uit, nog niks, weer resetten…brrrbbbrrr en het bleef brrrr. Monteur gebeld en ondertussen afspraak en gesprek met verzekeringsman over keukenraam en lekkage kelder door waterhoofdkraan.  Moet nu afwachten. Er bleek verder een gasblok in de cv-ketel kapot te zijn. Onderdeel niet in voorraad, kan pas morgen gehaald worden en vervangen, maar moet werken (ik word daar gebeld en ga dan naar huis en weer terug + dan uren inhalen)… brrrbrrrrrrrrrrr dus nu. Even naar AH boodschappen gedaan en daar was het warmer dan thuis. Ik duik nu onder de dekens met wat tijdschriften en een boek.

Om jullie niet te lang in spanning te houden van het stofje… het is een tas geworden. Tekst + foto’s volgen als het wat warmer is achter de pc hier…
Oh ja en bel doet het niet meer sinds gisteren en koffiezetapparaat heeft het ook begeven… Hopelijk blijft het hierbij want ik begin het aardig beu te worden al dat geregel!!!

maandag 12 januari 2009

Kleine oerhollandse speldenkussentjes

Mobie als steunpilaartje gebruiken om mijn 2 kleine speldenkussentjes te laten zien, vergeet dat maar :-) Hij werd duidelijk gestoord in zijn slaapje. Daarna waren alle foto's bewogen doordat het toch wel een leuk speeltje bleek te zijn en hij geen moment meer stil lag…
Deze speldenkussentjes lagen al een jaar (een pannenlap en een dubbele ovenwant) te wachten om alleen nog maar gevuld te worden… en eindelijk heb ik dat vorige week gevuld en dichtgemaakt. Ze zitten aan elkaar vast met een zigzagbandje en hangen aan het pinnetje van de spoel van mijn naaimachine of ik knoop ze aan mijn schaar vast. Ik heb er al veel plezier van gehad! Inmiddels heb ik al meer van deze speldenkussentjes waargenomen… ;-) Zulke kleine restjes gooi je natuurlijk niet weg en nodigen natuurlijk uit om er iets mee te doen!
En de onthulling van vorig blogje met tekst en foto's komen zo om en nabij woensdag… ben er nog mee bezig… roetssssjjjj ben weer weg…

zondag 11 januari 2009

Creatief afwezig…

Meer dan deze foto kan ik nog niet laten zien. ;-) Maar ik ben 'ergens' creatief mee bezig. Waarom, voor wie en wat? Over een paar dagen kan/mag ik hierover meer onthullen…
Ondertussen ben ik ook nog bezig met de kelderopruiming. Niet zo erg veel meer gedaan eerlijk gezegd. Aangename afwisseling is natuurlijk het nemen van de lange creatieve pauzes van het bovenstaande ;-)
Ook ben ik heelhuids deze week van en naar mijn werk gegaan. Al heb ik wel een dagje 'gebust' om eventuele glibberpartijen uit te sluiten met de fiets op de besneeuwde fietspaden.
Geen voornemens gemaakt voor het komende jaar. Ik zie allemaal wel. Als ik me voorneem geen voorraad meer te kopen, maar alleen op te maken, heb ik natuurlijk steeds weer een goed excuus dat het alleen maar investeringen zijn voor mijn oude dag over wat ettelijke jaren… Door al die uitverkopen nu is het zeer aantrekking om wat pakketjes te bestellen en nog leuker om ze te ontvangen. Ja, ja ik ben weer gezwicht voor wat leuke borduurstofjes en lapjes. Zelfs een keer wat besteld in Amerika. Genoeg ideeën weer, alleen die tijd he…
Door mijn creatieve bezig zijn, loop ik wat achter met reageren op weblogs, al heb ik ze wel netjes bijgehouden met lezen! Ergens deze week laat ik weer wat krabbels van me achter, eerst nog even de deadline halen voor bovenstaande!

maandag 5 januari 2009

Foto Mobie

Even mijn weblog vandaag maar eens opsieren met een aanblik van Mobie. Beter dan al dat gedoe met water en internet van de afgelopen tijd. Hij is inmiddels al weer 5 maandjes oud en brengt gelukkig heel wat positieve afleiding hier in huis

zaterdag 3 januari 2009

Water, water en nog eens water

Ik had vandaag een handwerkblogje willen schrijven vergezeld met een foto, maar helaas had de voorzienigheid daar een stokje voor gestoken. Dus dat logje komt er binnenkort nog aan! 
Wat had dan mijn volledige aandacht nodig? Nou… de hoofdkraan hier in huis was een beetje erg lek. Ik had al wel een lekke kelder, wat nog nooit het geval was geweest, maar door de harde regenvallen en de lekke dakgoot (die inmiddels gemaakt is) dacht ik dat het water daar vandaan kwam. In de kelder zelf was maar niet te ontdekken waar het water vandaan kwam. Behalve dat het iedere dag weer blank stond. De laatste dagen flink gedweilmopt… Vandaag wilden we eens kijken naar de watermeter in de put achter de voordeur en toen schrok ik toch wel even. Tot de nok toe stond de put onder water en het zou niet lang meer duren dat ook de gang onder zou stromen! Na heel wat emmers water eruit te hebben gehaald zag ik dat het water uit de hoofdkraan druppelde. Dichtdraaien ging niet meer, want je bleef de kraan maar ronddraaien en het water spoot er nu uit zelfs. Duidelijk was die ermee gestopt. We konden het vullen van emmers net bijhouden, maar het had echt niet meer lang moeten duren! Ondertussen bellen en hulp vragen bij de buren. De buurman had gelukkig een pomp en we konden gelukkig met hozen stoppen. Of het nu de loodgieter moest zijn of het waterbedrijf was maar steeds niet duidelijk omdat ik nogal een vreemde ouderwetse aansluiting had die niet zat zoals het zou moeten. De loodgieter die dienst had, had een zieke en een vakantieganger, dus had niemand. Volgens de buurman was de lekkage toch echt van het waterbedrijf omdat het metertje niet liep. Vanavond om 9 uur kwam de monteur van ht waterbedrijf (even was het flink duimen) en zette hij de hele straat een uur zonder water omdat de kraan in de straat dicht moest.
Nu heb ik inmiddels een nieuwe hoofdkraan bij de watermeter en alles werkt weer. Een geluk is dat de kosten voor het waterbedrijf zijn en niet voor mij! Maar wat een werk ik heb gehad deze dagen en mijn keuken staat nog steeds boordevol (vieze, natte en verroestte) kelderspulletjes! De keldermuren zullen wel uit gaan slaan, vrees ik. Ik ben nog wel even zoet nu. Noodgedwongen ben ik nu bezig met de kelderopruiming in de winter brrrr. Ik heb nog een grote kelder die een stukje onder mijn huis loopt… Morgen maar weer verder met opruimen daar.